Energie Prestatie Certificaat

energielabel_kleinHet energieprestatiecertificaat, ook wel het energielabel genoemd, is een document waarop, na een opname en beoordeling door een gecertificeerd bedrijf, de energieprestatie van uw woning wordt weergegeven.

Bij de bepaling van de energie-index wordt gebruik gemaakt van standaard gebruikers gedrag, zodat gebouwen op gelijkwaardige wijzen worden beoordeeld. Dus energieprestaties van woningen moeten onder gelijke omstandigheden beoordeeld kunnen worden.

Het energielabel is per 1 januari 2008 verplicht bij het overdragen van woningen, zowel huur -als koopwoningen, ouder dan 10 jaar ( t.a.v. huurwoningen van woningbouw coöperaties geldt een aangepaste regeling).

Het uitgeven van het Energieprestatiecertificaat, dus het Energielabel wordt door A van Berkel & Zn geheel gecertificeerd, volgens de BRL 9500-01 uitgevoerd. De Certificerende Instantie IKOB-BKB houdt toezicht op de kwaliteit en werkwijze van gecertificeerde instellingen
en door deze uitgebrachte energielabels.

Wilt u naast het Energielabel een deskundig advies ter verbetering van de energieprestatie van uw woning, dan raden wij u aan een EPA maatwerk advies te laten uitvoeren. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een bijdrage aan het verminderen van de CO2 uitstoot.